Кондензни гърнета

Основното им предназначение е отделянето на кондензата, като по този начин осигуряват запълване на системата само със суха пара. Освен за отвеждане на кондензата, кондензните гърнета се използват и за отстраняване на въздуха и други излишни газове. Допринасят и за повишаване на ефективността на системата, като улесняват повторното използване на горещия кондензат. Наличието на конднезатоотделители предотвратява появата на хидравлични удари, корозия, намаляване на производителността на технологичното оборудване и други.

- Поплавкови: Тези типове кондензни гърнета се използват специално когато е необходимо бързо и постоянно освобождаване на конденза.

- Термодинамични: Автоматично действие без предварителна настройка, не поддържа постоянна температура на отвеждания кондензат. Действа като възвратен клапан, благодарение на специфичния си дизайн.

- Термостатични: Сигурно и бързо отвеждане на големи количества кондензат от парни инсталации с равномерно, предварително зададено подохлаждане на отделяния кондензат.

- Би-метални: Отвеждане на кондензата от парни инсталации, най-вече работещи при високи температури.

ТЕХНИЧЕСКИ ПАРАМЕТРИ

Предлагани размери: На резба: 1/4, 3/8, 1/2, 3/4, 1
Фланцови: DN15, DN20, DN25
Работно налягане:до 42 bar
Температурен обхват: до 400°С
Материал:месинг, стомана, неръждаема стомана
Тип:механични, термодинамични, термостатични, би-метални